2021. október 28. csütörtök, ma Simon,Szimonetta,Szimónia, holnap Nárcisz ünnepel. | Vissza a főoldalra
:: Főmenü ::
   
:: Hírlevél ::
   
Név: *
Email: *
Tel.:
:: Kereső ::
   
:: Statisztika ::
   
Ön a(z) 681969. látogatónk!
Köszönjük!
 
Jelenleg 16 látogató
tartózkodik az oldalunkon.
 
PÁLYÁZATI lehetőségek
 

A kért gépcsoportban jelenleg a következő gépek találhatók
Borászati támogatás 2011 dec 16-ig

December 16-ig lehet pályázni az egymilliárdos borászati támogatásra 

Egymilliárdos támogatási keretre pályázhatnak október 17. és december 16. között a borászati vállalkozások, a kérelmeket postán lehet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) benyújtani. A hozzájárulást technológiai fejlesztésekre fordíthatják a nyertes pályázók.

 

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásoknál a vásárolt gépek nettó értékének az eddigi 30 helyett 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. A vissza nem térítendő támogatással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a borászati vállalkozások teljesítményét kívánja javítani.


Egy termelő egy borpiaci évben csak egy kérelmet nyújthat be, de az több gépre is vonatkozhat. A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében, a helyszíni ellenőrzést követően bírálja el.


Az igényelt összegnek meg kell haladnia az 1 millió forintot, de nem lehet több 100 millió forintnál. A 2011/2012. borpiaci évben erre a jogcímre 4 millió euró, azaz több mint egymilliárd forint fizethető ki. A keretösszegen felül benyújtott kérelmeket az MVH átütemezi a 2012/2013. borpiaci évre, és azok az új időszak elsőként benyújtott igényléseinek minősülnek. A támogatás kifizetésének legkésőbbi határideje 2012. október 15.


A borászati gépek beruházásait – a tavalyihoz hasonlóan - továbbra is a közösségi forrásból finanszírozott nemzeti támogatásból teremti elő a tárca. A borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez 2011-től igényelhető támogatásról szóló rendelet szeptember 8-tól hatályos


 Szeretném a cikket kinyomtatni  Szeretném elküldeni e-mailben