2021. október 28. csütörtök, ma Simon,Szimonetta,Szimónia, holnap Nárcisz ünnepel. | Vissza a főoldalra
:: Főmenü ::
   
:: Hírlevél ::
   
Név: *
Email: *
Tel.:
:: Kereső ::
   
:: Statisztika ::
   
Ön a(z) 681966. látogatónk!
Köszönjük!
 
Jelenleg 16 látogató
tartózkodik az oldalunkon.
 
PÁLYÁZATI lehetőségek
 

A kért gépcsoportban jelenleg a következő gépek találhatók
Szőlő ültetvények átalakítása 2011 okt-dec 31

Idén egymilliárd forinttal több jut szőlőültetvények szerkezetátalakítására

A termelők mintegy 12 milliárd Ft támogatást kapnak a következő két évben a szőlőültetvények szerkezetátalakítására. A közösségi forrásból finanszírozott programra az idén 22,5 jövőre 22 millió euró áll rendelkezésre. Így közel egymilliárd forinttal több jut a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatására.

 

Az egyre növekvő igények jelzik, a magyar szőlő- és bortermelőknek fontos az ültetvények megújítása. A rendeletmódosítással az ágazat nemzeti támogatási programjában a felhasználható keret hatékonyabban használható fel.


A 2011/2012 valamint a 2012/2013 borpiaci évekre egyéni tervet kell készíteni a támogatás igénybevételéhez. Az idén először együtt lehet pályázni a következő két évre biztosított forrásra. Újdonság továbbá, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az egyéni tervről dönt először, amely alapján el lehet kezdeni a beruházásokat. A támogatást az elvégzett munkák alapján lehet majd igényelni.


A pályázónak a két évre szóló egyéni tervben meg kell jelölnie, melyik évben, milyen támogatási intézkedéseket tud teljesíteni. A gazdák 2011. október 1. és december 15. között nyújthatják be az egyéni terveket az MVH-hoz.


A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és -átállítására vonatkozó szabályozásról szóló rendelet szeptember 2-tól hatályos.

 


 Szeretném a cikket kinyomtatni  Szeretném elküldeni e-mailben